Veneet

Vuosien tuotekehityksen ja testauksen jälkeen Epu Coat®-venepinnoite on valmis. Jos tavoitteesi on huoleton, luontoystävällinen ja polttoainetta säästävä veneilykesä - meillä on sinulle ratkaisu. Kovaan käyttöön tarkoitettu pinnoitteemme on testattu mm. ammattikalastajien toimesta jo usean vuoden ajan.

Epu Coat® pinnoite soveltuu Gelcoat-, ja muoviveneille sekä maalatuille teräsveneille. 

Mikä on Epu Coat®-pintakäsittely?

Epu Coat®-pintakäsittely on monivaiheinen, se vaatii ammattitaitoa ja -tietoa. Pinnoitus tehdään aina käsityönä sertifioidun pintakäsittelijän toimesta. Oikein tehtynä käsittely kestää veneesi pinnassa jopa vuosia!

Epu Coat®-pinnoitusteknologiaa on kehitetty vuodesta 2007 saakka. Lähtökohta on ollut muutaman aktiivisen veneharrastajan toive saada oma vene helppohoitoiseksi ja luontoystävälliseksi.

Epu Coat®-pinnoitusteknologiassa poiketaan täysin muista tekniikoista. Pinnoitettavaan pintaan ei lisätä uutta pintaa vanhan pinnan päälle, vaan alkuperäinen pinta avataan kemiallisesti ja siihen sulautetaan Epu Coat®-pinnoitus kemiallisen prosessin aikana. Tällöin syntyvästä Epu Coat®-pinnasta tulee erittäin kiiltävä ja kestävä useaksi vuosiksi, eikä se kulu veneen pinnasta pois lakkojen, vahojen tai öljyjen tapaan.

Mitä minä haluan veneilyltäni?
Helppohoitoisuutta Epu Coat® pinnoitettua venettä ei enää tarvitse vuosittain vahata, joten säästät käsiä, hartioitasi ja rutkasti rahaa jatkossa. Epu Coat® pinnoitettu vene ei kerää ilmansaasteita eikä muutakaan likaa samoin kuin pinnoittamaton vene. Vesirajalika, joka monesti on pinttynyt tosi tiukkaan veneen veden ja ilman rajapintaan, jää jopa syntymättä tai sitä on erittäin vähän ja se on helppo puhdistaa pelkällä vedellä harjaa apuna käyttäen.
Syksyisin veneen noston yhteydessä tehtävä syyspesu hoituu pelkällä lämpimällä painepesulla kädenkäänteessä harjaa tai sientä apuna käyttäen. Asiakkaiden sanoin sanottuna "veneen syyspesu on vaivattoman helppoa ".
Polttoainetaloudellisuutta Epu Coat® pinnoitetun veneen pohjan ja veden välinen kitka vähenee merkittävästi, joten vene nousee liukuun huomattavasti helpommin ja kulkee matkanopeutta pienemmällä moottorin kierrosnopeudella, joten polttoaineen kulutus laskee merkittävästi. Myös veneen huippunopeus saavutaan vaivattomasti.
Ekologisuutta Haluatko nauttia veneilystä puhtaissa vesistöissä ja kauniin luonnon keskellä ja näin edesauttaa osaltasi näiden arvojen palauttamista sekä säilymisen!.
Miten minä osaltani voin liittyä ekologisten veneilijöiden joukkoon?. Epu Coat® pinnoitetut veneet eivät kaipaa myrkkymaaleja , jotka ovat vahingollisia vesistöille. Epu Coat® veneen pohjaan näkkin ja levän kiinnityminen jää vähäiseksi oikein hoidettuna. Pohjan hoito onnistuu merialuillakin vaivattomasti pesemällä kevyesti veneen pohjaa näkin kiinnittymis aikaan säännöllisesti. Pesu voidaan tehdä pelkkää vettä ja harjaa apuna käyttäen tai moderneilla harjapesulaitteilla
Syksyisin varsinkin alumiiniveneitä pestään rannoilla ja pihoissa mm. osmoosihapolla ja muilla vahvoilla kemikaaleilla. Epu Coat® vene tarvitsee pelkän vesipesun ja vähäisesti luontoystävällistä pesuainetta.
Epu Coat® pinnoitettu vene vähentää käytetyn polttoaineen määrää, joten päästösi siltäkin osin jäävät pienemmiksi.

Parempaa jälleenmyyntiarvoa Vene on arvosijoitus monelle meistä. Miksi siis et pinnoittaisi venettäsi Epu Coat® pinnoitteella ja näin säilytät veneesi jälleenmyyntiarvon korkeana.


UKK - usein kysytyt kysymykset

Mikä tämä Epu Coat® oikein on ?

Epu Coat® on Mikan kehittämä veneiden ja muidenkin pintojen pinnoitusmenetelmä, jolla saadaan markkinoiden kestävin, kiiltävin ja helppohoitoisin pinta pinnoitettavalle materiaalille. Materiaalit, joille pinnoituksia on tehty: lasikuitu, gelcoat, alumiini, teräs, kupari, maalatut pinnat ja erilaiset muovit.
Pinnoituksia on tehty sadoille veneille viimeisten 6 vuoden aikana. Lähes kaikkiin yleisesti myytäviin vene merkkeihin. 

Millaista kestoa tuolle pinnoitteelle luvataan?

Ensimmäinen testivene on kestänyt kovaa käyttöä 9 vuotta. Useita veneitä on pinnoitettu sen jälkeen ja käytännössä jopa 6 vuoden kestävyys voidaan taata. Takuu on 2 vuotta.

Miten pinnoitus tehdään?

Vaikka menetelmät ja teknologia ovat salaisia, voidaan Epu Coat® pinnoituksesta sanoa seuraavaa: Käsittelyssä Epu Coat®-aine ns. sulautetaan veneessä olevaan omaan pintaan, pohjustusainetta ei tarvita. Pinnoitusolosuhteet ovat tarkasti määrätty. Tämä menetelmä antaa pitkäikäisen ja täysin 100% vedenpitävän ja kiiltävän pinnan vuosiksi

Onko pinnoite verrattavissa keraamiseen autopinnoitteeseen ?

Tavoite on sama: kestävä, kiiltävä ja helppohoitoinen pinta. Mutta Epu Coat® on kehitetty parempaan upotuskestävyyteen ja se on kestävyydeltään kovempi sekä kulutuskestävyys on huomattavasti parempi.

Miten pinnoitus vaikuttaa polttoainetalouteen?

VTT kaltaisia luotettavia mittauksia ei ole vielä toteutettu, mutta muutamat asiakkaat joille Epu Coat®-pinnoitus on tehty ovat raportoineet kulutuksen laskeneen keskimäärin 12% tilanteeseen ennen pinnoitusta. Tämä on merkittävä tekijä varsinkin paljon veneileville. Myös liukulähtö kynnyksen on raportoitu alentuneen. Toki käytössä veneen pohjaa tulee puhdistaa säännöllisesti, että hyvät liukuominaisuudet ylläpidetään

Väitätte Epu Coat®-pinnoituksen olevan ympäristöystävällinen, mihin väite perustuu, vaikka käyttämänne aineet ovat myrkyllisiä ?

Epu Coat®-pinnoituksen työvaiheet, joissa myrkyllisiä aineita käytetään, on tarkasti suojattu ja haitallisia aineita ei pääse ympäristöön.
Ympäristöystävällisyys tulee kysymykseen, sillä pinnoituksen jälkeen veneen omistaja ei tarvitse raskaasti ympäristöä rasittavia pesuaineita veneen puhdistukseen, vaan jopa pelkkä painepesu kuumalla vedellä riittää vuosittaista huoltoa varten. Myös myrkkymaalit, jotka luovuttavat vesistöön mm. arseenia ja kuparia voidaan unohtaa ja korvata luontoystävällisellä Epu Coat®-menetelmällä, jos muistetaan pitää huolta veneen pohjasta ajokauden aikana.

Miten paljon veneeni pinnoittaminen maksaa?

Pinnoitteen hinta on alkaen 120€/m2, mutta jokainen vene on hinnoiteltava tapauskohtaisesti, riippuen millaisen pohjatyön veneen pohja tarvitsee. Lähetä sähköpostilla veneen tiedot ja valokuvat veneestä, hinta-arvion tekemistä varten.
Karkeasti ottaen paljaalle pohjalle 6m vene noin 1750€ Alv 24% (pohja, kyljet ja peräpeili).

Liekkö uretaanipohjainen tai epoksia tämä pinnoitus ?

Ei ole kumpaakaan. Uretaanilla kun ei ole upotuskestävyyttä ja epoksi taas ei pidä kiiltävyyden kestoaan UV-säteilyssä, vaan liituuntuu nopeasti. Epu Coat® kestää upotuksen sekä suuret veden paineet ja jatkuvan UV-rasituksen vuosien ajan menettämättä kiiltoaan.

Torilla jo puhuvat, ettei näkki tartu Epu Coat® pinnoitettuun veneeseen, pitääkö paikkansa?

Kysymys on monivivahteinen. Jos alus on aktiivisessa käytössä jää näkkien ja liman kiinnittyminen todellä vähäiseksi. Jos taas vene seisoo pääosin laiturissa, niin limaa ja näkkejä voi kiinnittyä pohjaa, mutta ne on silti erittäin helposti irroitettavissa verrattuna pinnoittamattomaan veneeseen. Aktiivisella omalla seurannalla ja pohjan puhtaana pidolla näkin kiinnityminen jää todella vähäiseksi.
Valveutunut veneen omistaja pesee säännöllisesti veneensä pohjan ajokauden aikana.

YHTEYDENOTTO