UKK - Usein kysytyt kysymykset

Mikä tämä Epu Coat® oikein on? 

Epu Coat® on Mikan kehittämä pinnoitusmenetelmä, jolla saadaan markkinoiden kestävin, kiiltävin ja helppohoitoisin pinta. Materiaalit, joille pinnoituksia on tehty: lasikuitu, gelcoat, alumiini, teräs, kupari, maalatut pinnat ja erilaiset muovit.  

Millaista kestoa pinnoitteelle luvataan? 

Ensimmäinen testivene on kestänyt kovaa käyttöä 9 vuotta. Useita veneitä on pinnoitettu sen jälkeen ja käytännössä jopa 6 vuoden kestävyys voidaan taata. Takuu on 2 vuotta. 

Miten pinnoitus tehdään? 

Vaikka menetelmät ja teknologia ovat salaisia, voidaan Epu Coat® pinnoituksesta sanoa seuraavaa: Käsittelyssä Epu Coat®-aine ns. sulautetaan kohteen omaan pintaan. Pinnoitusolosuhteet ovat tarkasti määrätty. Tämä menetelmä antaa pitkäikäisen ja täysin 100 % vedenpitävän ja kiiltävän pinnan vuosiksi. 

Onko pinnoite verrattavissa keraamiseen autopinnoitteeseen? 

Tavoite on sama: kestävä, kiiltävä ja helppohoitoinen pinta. Mutta Epu Coat® on kehitetty parempaan upotuskestävyyteen ja se on kulutuskestävyydeltään kovempi ja parempi. 

Miten pinnoitus vaikuttaa polttoainetalouteen? 

VTT kaltaisia luotettavia mittauksia ei ole vielä toteutettu, mutta muutamat asiakkaat, joille Epu Coat® -pinnoitus on tehty ovat raportoineet kulutuksen laskeneen keskimäärin 12% tilanteeseen ennen pinnoitusta. Tämä on merkittävä tekijä varsinkin paljon veneileville. Myös kulutus liukulähdössä on alentunut. Toki käytössä veneen pohjaa tulee puhdistaa säännöllisesti, että pidetään hyvät liukuominaisuudet yllä. 

Väitätte Epu Coat®-pinnoituksen olevan ympäristöystävällinen, mihin väite perustuu, vaikka käyttämänne aineet ovat myrkyllisiä? 

Epu Coat®-pinnoituksen työvaiheet, joissa myrkyllisiä aineita käytetään, on tarkasti suojattu ja haitallisia aineita ei pääse ympäristöön. 

Ympäristöystävällisyys tulee kysymykseen, sillä pinnoituksen jälkeen omistaja ei tarvitse raskaasti ympäristöä rasittavia pesuaineita veneen puhdistukseen, vaan jopa pelkkä painepesu kuumalla vedellä riittää vuosittaista huoltoa varten. Myös myrkkymaalit, jotka luovuttavat vesistöön mm. arseenia ja kuparia voidaan unohtaa ja korvata luontoystävällisellä Epu Coat®-menetelmällä, jos muistetaan pitää huolta veneen pohjasta ajokauden aikana. 

Miten paljon veneeni pinnoittaminen maksaa? 

Pinnoitteen hinta on alkaen 120€/m2, mutta jokainen vene on hinnoiteltava tapauskohtaisesti, riippuen millaisen pohjatyön veneen pohja tarvitsee. Lähetä sähköpostilla veneen tiedot ja valokuvat veneestä ja arvioimme hinta-arvion sinulle. 

 Karkeasti ottaen paljaalle pohjalle 6m vene n. 1750€ Alv 24% (pohja, kyljet ja peräpeili).


Lieneekö uretaanipohjainen tai epoksia tämä pinnoitus? 

Ei ole kumpaakaan. Uretaanilla, kun ei ole upotuskestävyyttä ja epoksi taas ei pidä kiiltävyyden kestoaan UV-säteilyssä, vaan liituuntuu nopeasti. Epu Coat® kestää upotuksen sekä suuret veden paineet ja jatkuvan UV-rasituksen vuosien ajan menettämättä kiiltoaan. 

Torilla jo puhuvat, ettei näkki tartu Epu Coat® pinnoitettuun veneeseen, pitääkö paikkansa? 

Kysymys on monivivahteinen. Jos alus on aktiivisessa käytössä jää näkkien ja liman kiinnittyminen todella vähäiseksi. Jos taas vene seisoo pääosin laiturissa, niin limaa ja näkkejä voi kiinnittyä pohjaa, mutta ne on silti erittäin helposti irrotettavissa verrattuna pinnoittamattomaan veneeseen. Aktiivisella omalla seurannalla ja pohjan puhtaana pidolla näkin kiinnittyminen jää todella vähäiseksi. 

YHTEYDENOTTO