UKK - usein kysytyt kysymykset

Mikä tämä Epu Coat® oikein on ?


Epu Coat® on Mikan kehittämä veneiden ja muidenkin pintojen pinnoitusmenetelmä, jolla saadaan markkinoiden kestävin, kiiltävin ja helppohoitoisin pinta pinnoitettavalle materiaalille. Materiaalit, joille pinnoituksia on tehty: lasikuitu, gelcoat, alumiini, teräs, kupari, maalatut pinnat ja erilaiset muovit.
Pinnoituksia on tehty  sadoille veneille viimeisten 6 vuoden aikana. Lähes kaikkiin yleisesti myytäviin vene merkkeihin. Asiakastyytyväisyys on  100%. 

Millaista kestoa tuolle pinnoitteelle luvataan?


Ensimmäinen testivene on kestänyt kovaa käyttöä 9 vuotta. Useita veneitä on pinnoitettu sen jälkeen ja käytännössä jopa 6 vuoden kestävyys voidaan taata. Takuu on 2 vuotta.

Miten pinnoitus tehdään?


Vaikka menetelmät ja teknologia ovat salaisia, voidaan Epu Coat® pinnoituksesta sanoa seuraavaa: Käsittelyssä Epu Coat®-aine ns. sulautetaan veneessä olevaan omaan pintaan, pohjustusainetta ei tarvita. Pinnoitusolosuhteet ovat tarkasti määrätty. Tämä menetelmä antaa pitkäikäisen ja täysin 100% vedenpitävän ja kiiltävän pinnan vuosiksi.

Onko pinnoite verrattavissa keraamiseen autopinnoitteeseen ?


Tavoite on sama: kestävä, kiiltävä ja helppohoitoinen pinta. Mutta Epu Coat® on kehitetty parempaan upotuskestävyyteen ja se on kestävyydeltään kovempi sekä kulutuskestävyys on huomattavasti parempi.

Miten paljon veneeni pinnoittaminen maksaa?


Pinnoitteen hinta on alkaen 120€/m2, mutta jokainen vene on hinnoiteltava tapauskohtaisesti, riippuen millaisen pohjatyön veneen pohja tarvitsee. Lähetä sähköpostilla veneen tiedot ja valokuvat veneestä, hinta-arvion tekemistä varten.
Karkeasti ottaen paljaalle pohjalle 6m vene noin 1750€ Alv 24% (pohja, kyljet ja peräpeili).

Liekkö uretaanipohjainen tai epoksia tämä pinnoitus ?


Ei ole kumpaakaan. Uretaanilla kun ei ole upotuskestävyyttä ja epoksi taas ei pidä kiiltävyyden kestoaan UV-säteilyssä, vaan liituuntuu nopeasti. Epu Coat® kestää upotuksen sekä suuret veden paineet ja jatkuvan UV-rasituksen vuosien ajan menettämättä kiiltoaan.

Mikä toimii pohja-aineena?


Pohjustusainetta ei tarvita, koska pinnoitusaine sulautetaan veneen omaan pintamateriaaliin. Tämä on myös se syy, miksi pinnoite on kestävämpi kuin mikään muu menetelmä markkinoilla, koska pintaan ei tule erillistä kerrosta mitään ainetta.

Miten pinnoite irroitetaan pohjasta?


Mekaanisesti hiomalla!

Voiko pinnoitteen päälle maalata?


Jos pinta karhennetaan mekaanisesti päälle voidaan maalata!

Miten kolarikorjaus suoritetaan esimerkiksi karilleajon jälkeen?


Valtuutettu Epu Coat® käsittelijä voi tehdä vakuutusyhtiöiden hyväksymän kolarikorjauksen.

Torilla jo puhuvat, ettei näkki tartu Epu Coat® pinnoitettuun veneeseen, pitääkö paikkansa?


kysymys on monivivahteinen. Jos alus on aktiivisessa käytössä jää näkkien ja liman kiinnittyminen todellä vähäiseksi. Jos taas vene seisoo pääosin laiturissa, niin limaa ja näkkejä voi kiinnittyä pohjaa, mutta ne on silti erittäin helposti irroitettavissa verrattuna pinnoittamattomaan veneeseen. Inkoossa on testivene ollut seisomassa meressä 6+6 viikkoa pahimpaan näkki aikaan, eikä näkin kiinnittymistä ole havaittavissa. Samalla virallisessa näkinkiinnityskokeessa oleviin koepalasiin ei ensimmäiseen 1000 tuntiin ollut havaittavissa näkin kiinnittymistä. Seuraavassa 1000 tunnin kokeessa oli 2 näkkiä kiinni pinnassa, mutta näkki irtosi kevyellä pyyhkäisyllä.
Valveutunut veneen omistaja pesee säännöllisesti veneensä pohjan ajokauden aikana.

Takuu 2 + 2 vuotta, mitä tarkoittaa ?


Myönnämme valtuutetun jälleenpinnoittajan tekemille pinnoitukselle 2 vuoden takuun, jos takuuehtoja on noudatettu. 2 lisävuoden takuun myönnämme veneille , jotka on käytetty jälleenpinnoittajalla jälkitarkastuksessa ja jälleenpinnoittaja on todennut jälkitakuun mahdolliseksi (ei mekaanista vahingoittumista tms. ja joka korjattu ajoissa.)

Paljonko maksaa paikkaus?


Paikkaus hinnoitellaan tapauskohtaisesti!

Miten noin kiiltävä pinta vaikuttaa kuhan syöntiin?


Samoin kuin huulikiilto, eli hulluksi tekee. :)