PK Kalamatkat

02.06.2020

Juvalla kymmenen vuotta uistelureissuja järjestänyt PK Kalamatkojen Pasi Kokkonen päätti ottaa vuoden vanhan STING 730 -veneensä kylkiin EPU Coat -käsittelyn ystävänsä Seppo Hujasen suosituksesta. Sepen Tuurin vaapuista tunnetulla Hujasella on jo useamman vuoden hyvät kokemukset EPU Coat:n toimivuudesta ja se sai Kokkosenkin tuomaan veneensä Kuopioon käsittelyä varten.

Päätöikseen myymälöiden kalustus- ja muutostöitä tekevä Kokkonen hakee EPU Coatista helppoutta veneen puhtaanapitoon kalareissujen jälkeen. Paatti on nyt helppo huuhtaista puhtaaksi, kun kaloista irtoava veri ja suomut lähtevät pois kevyesti huuhtaisemalla. EPU Coatin ansiosta säästyy myös valtavasti aikaa ja vaivaa, kun joka keväiset vahaussessiot ovat historiaa. "Veneen vahaaminen oli tylsää ja aikaa vievää touhua. EPU Coatin ansiosta tämänkin ajan voi nyt käyttää johonkin tuottavampaan työhön. Lisäksi vene on nyt nopea ja vaivaton siistiä asiakaskäyntien jälkeen, kun lika ei tartu pintoihin. Jahka tehtaan asentama alkuperäinen pinnoite häviää veneen pohjasta, käsittelen varmasti myös sen EPU Coatilla", PK Kalamatkojen toimitusjohtaja ja omistaja Pasi Kokkonen toteaa.

Vaikka EPU Coat -pinnoite olikin STING 730 -kokoluokan veneelle merkittävä investointi, pitää Kokkonen sitä erittäin kannattavana. Puhtaanapidon helpottumisen lisäksi veneen pohjakäsittely parantaa myös ajo-ominaisuuksia ja laskee polttoainekustannuksia.

Tulevaa uistelukautta Kokkonen odottaa vaihtelevissa tunnelmissa. Oman kalastustarpeensa hän pääsee varmasti uudenkarhealla veneellään täyttämään, mutta asiakasryhmien saaminen on kovin epävarmaa korona-epidemiasta johtuen. Pandemia vaikuttaa monella tapaa asiakkaiden käyttäytymiseen. Esimerkiksi tärkein asiakasryhmä - venäläiset - saattavat jäädä ensi kesän osalta kokonaan tulematta, johtuen rajojen sulkemisesta ja matkustuskielloista. Tämä askarruttaa Kokkostakin: "Jo ruplan kurssin romahdus edellisen laman aikana vei valtaosan venäläisistä asiakkaista ja nyt näyttää, että koronan johdosta menee loputkin. Mutta toivottavasti vain väliaikaisesti. Ja sitten kun tilanne normalisoituu, niin onpahan kalusto huippuiskussa EPU Coatin ansiosta."

Lisätietoja Kokkosen tarjoamista palveluista voit katsoa yrityksen nettisivuilta
www.pk-kalamatkat.com

Pasi Kukkonen, toimitusjohtaja / PK Kalamatkat